12.03.2024
Bispebjerg og Frederiksberg Hospital reducerer CO2-belastning på fødevareindkøb med 58 %
Bispebjerg og Frederiksberg Hospital serverer årligt omkring 650.000 hovedmåltid...
Læs mereNyhed
23.01.2024
Herlev Hospital har netop fået certificeret deres centralkøkken med Svanemærket. Dermed er der nu tre svanemærkede hospitalskøkkener i Danmark.
Centralkøkkenet på Herlev Hospital har et mål om at være frontløbere i arbejdet med den grønne omstilling – og her har ledelsen i køkkenet valgt at bruge Svanemærket som pejlemærke.
"Vi har en pligt til at gøre noget i forhold til de miljøkriser, vi står overfor, og det kan Svanemærket gøre noget ved, fordi det er en miljøcertificering, som ser hele vejen rundt om de problemer, der er,” udtalte Louise Lindelof, afdelingschef for Service og Logistik på Herlev og Gentofte Hospital, i forbindelse med certificeringen.
Certificeringen blev markeret ved et arrangement den 9. januar, hvor også Miljømærkning Danmark deltog:
”Jeres køkken har dokumenteret, at det lever op til skrappe krav til mad, affald, kemikalier og indkøb – og at det arbejder for at begrænse forbruget af vand og energi. Det betyder også, at I nu serverer mad til patienterne fra et køkken, der er blandt de miljømæssigt bedste på markedet. Og I er det kun 3. hospitalskøkken i Danmark, der har opnået Svanemærket. Til jer alle i køkkenet– vil jeg sige: godt gået. I kan med rette være stolte,” lød det fra Michael Kristensen, der er afdelingschef for Certificering i Miljømærkning Danmark.
Centralkøkkenet på Herlev Hospital er det tredje hospitalskøkken i Danmark, der opnår en certificering med Svanemærket. De to andre er patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers og køkkenet på Bispebjerg Hospital.
Læs evt. mere om certificeringen i Herlev Bladet.
Læs mere om svanemærkede spisesteder